Модни отличия Varna Free Fashion Awards 2018

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Снимка: Церемония по награждаване на победителите Varna Free Fashion Awards 2017

На 20 август 2018 г. ще се проведе второто издание на модните отличия Varna Free Fashion Awards в  гр.Варна, клуб Seacrets на Алея Първа от 19.30 ч. с вход СВОБОДЕН!

Единствената цел на конкурс Varna Free Fashion Awards  е да подкрепи младите и креативни хора и да насърчи творческото им мислене. Един не комерсиален конкурс, който не събира такси са участие на младите дизайнери и дава възможност за участие на по-голям кръг от желаещи.

Жури от модни експерти ще изгледа дефилетата, на които ще бъдат представени дизайнерските решения на студенти от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

След това оценяващата комисия ще реши и кои са носителите на статуетките в отделните категории. Самата церемония по награждаването ще бъде същата вечер.

Тримата най-добри млади дизайнери, които ще определи журито на Varna Free Fashion Awards, ще придобият право на безплатно участие в международното модно събитие Sofia Green Fashion Days, което ще се проведе в столицата от 24 до 26 ноември 2018 г.

За да връчи документите за участие, във Варна пристига лично организаторката на Sofia Green Fashion Days Натали Абилдина, която  ще бъде и един от членовете на журито и ще даде своите оценки на дефилетата.

„Изключително сме доволни от възможността да се запознаем пряко с творчеството на младите дизайнери в България и да им дадем възможност за бъдещо развитие и реализация“, споделя Натали Абилдина.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Снимка: Албена Свещарова и Емилиян Ялъмов в студиото на БНТ2 през 2017 г. представят учредяването на новите модни отличия.

За Varna Free Fashion Awards

Статуетките Varna Free Fashion Awards се раздават по идея на Албена Свещарова и Емилиян Ялъмов, като стартира през 2017 г. първото издание. Целта на наградите е да насърчи творческото и креативно мислене на младите хора, както и да отличи най-добрите практики.

Първите носители на приза през 2017 г. беше определено от 15-членно експертно жури, както следва:

  • категория „Дебют” отличието получи  Сесил Мехмед;
  • „Дизайнер на годината”, в категория  „Авангардно-експериментална модаза  Мария Панева;
  • категория „Креативностза Стела Димитрова.

Автор на логото – Георги Георгиев.Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Повече за Varna Free Fashion Awards на официалната им фейсбук страница- https://www.facebook.com/varnafreefashionawards/?ref=br_rs