Тъкачница “Дзев Студио” показва съвременен дизайн на тъкани изделия

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Тъкачница “Дзев Студио” от гр. Варна ще участва в дните на първото издание на АРТ Изложба-базар “БГ Уникати” Созопол 2018, което ще се проведе от 6 до 9 септември 2018 г. в Етнографския музей – Созопол.  

Дзев Судио ще покаже изделия, свързани с  основната им  дейност – тъкане на хоризонтален стан. Използвайки старите традиционни техники в тъкачницата се изработват  уникати със съвременен и модерен дизайн – черги, чанти и други тъкани продукти, като студиото постоянно разнообразяват изделията си, за да може занаятът да стигне до повече хора.

Чергите, които тъкат, освен че са с красив дизайн, са изработени изцяло от естествени материали – вълна, памук, лен и коноп. Впечатляващи са и чергите, които изработват от небоядисана и необработвана химически вълна, както и такива само от растителни влакна.

Дзев Судио ще предложи на посетителите и други идеи за да направят дома си по-топъл, уютен и артистичен – използване на тъкан текстил за полилеи, шкафчета и  стенни пана.
Друг интересен оригинален продукт, който ще предложат  са  лични чанти и раници, които са комбинация от  ръчно  тъкан  текстил и естествена кожа. Голямо разнообразие от модели, цветове и десени.

Всяка наша чанта е уникална и така всяка жена, която я носи, би се чувствала различна и стилна!“, споделят Галя и Милена, създателките на Дзев Судио тъкачница, галерия и магазин. За ценителите на ръчния труд от ДЗЕВ СТУДИО са приготвили и бижута – тъкани, бродирани, както и различни сувенири.
За малките посетители ще предложим дървени детски станчета, на които могат да се изработват съвсем “истински” малки чергички с широчина около 18 см!

Дзев Судио Ви очаква на АРТ Изложба-базар БГ Уникати Созопол 2018  със своите  предложения, които е подготвила за вас посетителите и за едно приятно преживяване с изделията им!

 Повече информация за дейността на Тъкачница Дзев Судио на:

 www.dzev.eu

http://uspelite.bg/tainite-katcheta-na-varna-takachnica-dzev-studio/