Работилница на безшевни декоративни възглавници

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

На 13 октомври 2018 г. ще се проведе Работилница – създаване на безшевни декоративни възглавници (текстилни скулптури) от вълна чрез плъстене от 10.30 ч.  до 18.00 ч. със Светлана Костова – ЛАнААрт.

От доста години създавам големи безшевни арт структури – плъстени скулптури като облаци, камъни, сърца, планети, тикви. Много от тях създават уют в хотели, детски, градини и домове отвъд океана и в България, споделя Светлана Костова.

В работилницата ще се запознаете с техниката за създаване на големи текстилни обемни форми, които може да наречем и скулптури, и декоративни възглавници. Те могат да бъдат като големи речни камъни – морени или сърца, кълба, облаци, тюлени, барбарони, тикви, овчици или нещо друго, както могат да бъдат и чисто декоративни художествени произведения, създадени единствено с дизайнерска цел.

Светлана Костова ще ви покаже, как създава чрез плъстене декоративен камък, облак и голямо кълбо, а вие ще си изберете кое от тях ще направите. Или пък може да развихрите въображението си и да оформите нещо съвсем различно!

Всеки ще получи достатъчно материал, за да изработи средно голяма такава текстилна скулптура от вълна или ако повече ви харесва, нека я наричаме декоративна възглавница за гушкане и седене.

Споделям единствено моя опит, моите открития и тънкости!

Времетраене на заниманието: 7.5 ч.

Цена: 90 лв.

Материалите са включени в цената и направеното си остава за вас!

Място на провеждане: София

Телефон за записване: 0887 99 31 66

Носете си непременно две по-големи памучни хавлиени кърпи и някакъв плик, за да приберете творението си у дома.

Работилницата изисква практически умения при плъстене на вълна!

*Разбира се, времето на заниманието може да е недостатъчно за окончателното завършване на произведенията ви и може да се наложи те да бъдат дозаплъстявани в къщи.

**Тези от вас, които не могат да присъстват на тази работилница, могат да се свържат с мен, за да се уговорим за подходящо време.

За ЛАнААрт

ЛАнААрт, провежда индивидуални и групови работилници и занимания по филц – фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна. Основател на работилницата е Светлана Костова, която е  художник и дизайнер приложни изкуства и художествен текстил,  един съвременен художник с магистратура по история и икономика, преподавател на свободна практика по плъстене на вълна (филц). Нейната мечта е сбъдната, въпреки времето и пътя, който е трябвало да измине и днес тя е отдадена изцяло на заниманията с изкуство. Работи главно в областта на художествения текстил, а филцът е нейната голяма любов, която й дава необятни възможности и поле за изява. „И макар че вече доста години обучавам желаещите на тази магия, наречена плъстене на вълна, все още се чувствам като развълнувана ученичка, която открива това невероятно изкуство! “ – казва Светлана Костова.