новини

Български и румънски дизайнери представят заедно на български подиум новите си колекции

На 20 октомври 2018 г. от 18.00 ч., в Градската художествена галерия на Благоевград, над 30 момичета, сред които и професионални модели, ще носят новите колекции дрехи и аксесоари на български и румънски дизайнери.

Дизайнерите за първи път ще излизат на тази сцена, както и сцената за първи път приема  да бъде домакин на модно шоу.

Новите си колекции дамски облекла, предназначени за жената в града ще представят брандовете – Puppyish by Nadezhda Chervenkova от България, No by miss No и Elena Stanciu от Румъния. Двата румънски таланта притежават собствен магазин за румънска мода, в който си партнират и с единствения дизайнер на аксесоари от Румъния, участващ в събитието – Roxana Vadutoiu – бижурта с бродерии и плетки от мъниста. За да може всички облекла да бъдат качествено стилизирани с подходящите аксесоари, участие в ревюто ще вземат и Brands From Hands – ръчно плетени чанти, PXL cap – шапки от лего и Dreamseem, бижута от желязо, които предизвикват интерес на световни печатни издания, в които вече са публикувани.

Събитието ще запълни 4 часова програма, през която гостите ще бъдат лично посрещнати от организатори  и дизайнери, ще бъдат запознати с програма за стартиращи стажантски програми, целящи да повишат интереса и доверието към все още не популярни професии в България като дизайн, PR, онлайн и офлайн имидж.

Модното дефиле ще бъде обсипано с професионални светлини и ефекти, а DJ ще бъде Koka Mass Jazz!

Водещ на шоуто е Георги Кючуков – кметът на българската комедия!

Събитието има амбицията да бъде включено в културния календар на община Благоевград, с чието съдействие то се осъществява.

Организатори на събитието са Надежда Червенкова и Иван Кацарски, които не за първи път работят заедно. Jumaya Stage Festival е тяхната първа колаборация, която доведе изключителни музиканти в града – P.I.F., JEREMY?, Wickeda и други, както и популярни арт-брандове.

Събитието е отворено за посетители с вход свободен!

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©