Шестото международно състезание за креативни умения Varna Spaghetti Engeneering ще се проведе на 17 ноември във Варненския свободен университет

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

За шеста поредна година Варненският свободен университет „Черноризец храбър“ организира състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering. Участниците ще строят мостове от спагети, които да са устойчиви на натоварване и в същото време да са атрактивни.

За пръв път тази година състезанието ще бъде с международно участие. В него ще се включат 14 ученически отбора от 8  професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната. В студентската секция ще вземат участие 10 отбора от студенти от България и Украйна.

Другата новост в рамките на събитието е специалният фотоконкурс за журналисти. В него най-добрата снимка, направена по време на представянето на проектите, ще бъде отличена заедно. Ще бъдат селектирани и още 11 снимки, които ще влязат в благотворителен календар. Наградният фонд за конкурса е 250 лв., а средствата от продажбата на календара ще бъдат предназначен за обучение на деца в неравностойно положение. Гласуването ще се проведе он-лайн на Фейсбук страницата на Варненския свободен университет.

Ето и програмата на състезанието:

17 ноември (събота) 2018 г.

10:00 ч. – 10:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1  – Откриване

10:30 ч. – 13:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 2 и зала 3 – Състезателна програма за ученици и студенти

15:00 ч. – 16:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1 – Представяне на ученическите проекти

16:30 ч. – 17:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1 – Представяне на студентските проекти

17:30 ч. – 18:00 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1 – Журиране и гласуване за студентските проекти

18:00 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1 – Награждаване