Елементи за бижута, аксесоари и мартеници чрез мокро плъстене на вълна

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

LAnAArt  Ви кани да участвате във Филц работилница, която ще се проведе  на 1 декември  2018 г. /събота/  в гр. София   от 11.00 ч. – 17.00 ч..

На работилницата ще се запознаете и ще може да направите елементи за бижута, аксесоари и мартеници чрез мокро плъстене на вълна.

Подобни малки плъстени изделия се използват най-често за създаване на бижута. С тях се правят и обемни декоративни елементи в аксесоари като дрехи, чанти, шапки, колани, както и за артистични творби и интериорен дизайн. 

Ако правите мартеници и сезонна декорация, познанията от тази работилница ще са ви от голяма полза, защото може да изработвате сами оригинални детайли за вашите уникални произведения.

Създаването на по-малки или по-големи обемни форми чрез филц техника е  неотменима част от познанията, които трябва да притежава всеки, тръгнал да усвоява занаята в изкуството плъстене на вълна. Вълнените изделия се създават чрез мокро плъстене (wet felting), а не чрез иглонабиване. Иглонабиването е само един изключително малък дял от необятното изкуство, което наричаме плъст, фелт, филц, войлок или кече, и то често е само помощна техника към мокрото плъстене на вълна.

Времетраене на работилницата: 6 часа

Цена: 60 лв

Материалите са включени в цената.

За записване и потвърждаване: 0887 99 31 66

Таксата за участие може да заплатите по избор в брой или с дебитна или кредитна карта на POS терминал на място.

Може да заплатите и предварително чрез PayPal или по банков път, като се свържете със Светлана Костова, за да ви се дадат   данните за сметката и за издаване на фактура.

 Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Светлана Костова – LAnAArt