Четиринадесети национален конкурс “Иновативно предприятие на годината” 2018

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Отличените компания на 14-ото издание на конкурса “Иновативно предприятие на годината 2018”

 

Националният конкурс “Иновативно препдриятие на годината” се организира от  Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България. Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии.

От тази година номинираните фирми в конкурса „Иновативно предприятие на годината“ получават и правото да използват новата марка на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ – „Високи постижения в иновациите“. Победителите и финалистите ще получат възможност да достигнат до потенциални международни партньори и клиенти във всички икономически сфери, в рамките на Еnterprise Europe Network в над 60 държави. 

По време на Четиринадесетия национален иновационен форум на 6 декември 2018 г., Президентът Румен Радев връчи наградите на отличените предприятия в следните  области според въздействието на иновацията:

 За „Пазарно лидерство” почетна статуетка и грамота получава Спесима ООД.

В областта  „Социална иновация” за 2018 г. с почетна грамота и статуетка се отличава Комрад Кооператив.

За „Иновативно новостартирало предприятие”  за 2018 г. с почетна грамота се отличава Микар Иновейшън ООД.

В категорията „Иновативно новостартирало предприятие”  за 2018 г. със специална награда се отличава и Тинузавър ООД.

За „Качество на живот”  за 2018 г. с почетна грамота се награждава Принтиво ООД.

За „Зелена иновация”  за 2018 г. с почетна грамота се отличава Байомик ООД.

За „Иновационен мениджмънт”  с почетна грамота се награждава Автоиконом ООД.

За „Иновация за развитие на таланти“ с почетна грамота се награждава Уеб Сървисиз ЕООД.

За „Иновация в креативните индустрии“ почетна грамота получава Елиъс Бо ЕООД.

 

Номинации в Конкурс за иновативно предприятие на годината 2018 (по азбучен ред)

 А Дейта Про ООД  е разработила платформа за оптимизиране на събирането и самостоятелна обработка на огромни информационни масиви чрез автоматично разпознаване на „лица от особен интерес“, замесени в криминална дейност.

Антиподес ЕООД  разработва първата за България ERP система от висок клас като облачно решение, локализирано на шест езика, на цени, достъпни за малкия и среден бизнес.

Био Уей ООД  създава бизнес модел за отглеждане на гъби шийтаке в селските райони в цяла България чрез изграждането на биоферми, собственост на различни лица, работещи под едноименна търговска марка и при спазване на единни стандарти.

Волонтайм ООД  създава, поддържа и развива едноименната социална мрежа за добри дела, в която всеки може да намери информация и да стане част от всичко, свързано с правенето на добрини.

Империя Онлайн ООД  разработва и разпространява мултиплатформената ролева игра Imperial Hero (Имперски герой), във версия, предназначена за рускоезичните пазари.

КънектидБин ООД  разработва решение за „умно” сметосъбиране, комбиниращо конфигурируеми IoT сензорни устройства и софтуерна платформа за осигуряване на наблюдение и управление на мрежи от контейнери за сметосъбиране в реално време.

Майкроуебър ЦМС ООД  предлага онлайн платформа с отворен код за създаване на уебсайтове, онлайн магазини и блогове, чрез drag and drop технология.

Мейк-България ЕООД  предлага патентована технология за мобилна система и композитни панели за топлоизолация на жилищни сгради и индустриални съоръжения.

Мобайл Системс ООД  (с търговска марка MobiSystems) е създател на OfficeSuite Now, крос-платформен офис пакет за фирми и индивидуални потребители с вграден мейл-клиент и пдф редактор.

Мусала Софт е водеща софтуерна компания, създала обучителния формат Learn from the masters за лица с базов или без никакъв опит, планиращи кариера в ИТ областта.

15БГ ООД разработва 15toGO – приложение за нов начин за избиране, резервиране и организиране на споделени пътувания чрез директна връзка с туристическите агенции.

Райд Шеър България АД (SPARK)  предлага free flow услуга за споделена мобилност с електрически автомобили нова за пазарите в България, Литва и Румъния.

Телерик Академия ООД e образователната организация с програми за подготовка на специалисти за ИТ индустрията и изграждане на дигитални знания и умения у учениците.

Техруум ООД  разработва стратегии и собствени инструменти за дигитален стандарт в строителството за различни географски локации.

Файър АД разработва мобилния портфейл phyre – независим fintech продукт, който позволява безконтактно разплащане чрез смартфон, преводи между абонатите и дигитализиране на картите за отстъпки.

Център за интегративна медицина (АСИМП) ООД създава протокол и програма за лечение на онкологични заболявания на базата на инсулин потенцирана терапия и биомагнитна терапия.