новини

Изложба на гоблени „Цветно вълшебство”

Снимка: ©Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”

На 1 април  2019 г. беше открита изложба на гоблени „Цветно вълшебство” в гр. Бургас, Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”,  ж. к. „Меден рудник”, бл. 25 партер. Изложбата може да се разгледа до 5 април 2019 г. от 9.00 ч. до 18.00 ч.

За 17-ти път изложбата се организира по инициатива на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” всяка пролет от 2003 год. насам.

Участниците са на различна възраст. В годините освен жени са участвали мъже и деца. Изложените гоблени изобилстват от сюжети – библейски, пейзажни, натюрморти, портрети и животни. В тазгодишното издание участниците са 21 майстори на бродерията с 61 гоблена.

В категория „Пейзаж” подаръци получиха Камелия Николова с гоблена „Приказна градина”, Руска Желязкова за „Миг от пролетта”, Пепа Милева за „Европейско бистро”, Станка Димова за „Пейзаж” и Теодора Иванова за „Бяла нощ”; в категорията „Религия” – Тодора Ботева за „Свети Мина” и Мария Димитрова за „Благовещение”; в категорията „Портрет” – Жасмина Иванова за „Графинята” и Петя Бонева за „Кюстендилска мома”; в категорията „Природа” – Иванка Псарянова за „Котета” и Светлана Петрова за „Синигери”. 

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©