IDEA MODA – различният конкурс

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

          На 13 май 2019 г. в зала „В парка“ – НДК с голямо модно дефиле ще се състои финала на първото издание на международния конкурс за млади модни дизайнери IDEAMODA (www.ideamoda.net).

Ревюто ще представи реализираните колекции на финалистите в конкурса, организиран от Нов български университет, съвместно с  Balkan  Fashion Week.

Конкурсът беше обявен през месец юни 2018 г., по време на дипломните ревюта на студентите по мода на Нов български университет, които ревюта бяха част от програмата на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

В първото издание на конкурса участие взеха млади дизайнери, които могат да покажат вдъхновението, таланта и креативността си в съревнование със свои колеги. Студенти по мода, млади хора, изкушени от модата, които работят за собствена марка или в колаборация с други, които искат да изявят себе си, идеите и собствените си разбирания за модата по най-добрия начин – такива бяха многобройните кандидати. Конкурсът беше отворен за млади дизайнери от България, Европа и Балканите.

Наградите са впечатляващи, а журито е съставено от изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи, „хора на модата“ от България и Европа. Организаторите са си поставили амбициозни цели – прозрачен и издържан във всяко отношение конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора в България и Европа.