Регионален исторически музей – Ловеч представя изложба „Военни униформи от фонда на Регионален исторически музей – Ловеч“

На 8 юли 2019 г. /понеделник/ от 17:00 ч. в изложбена зала „Вароша“ на Регионален исторически музей – Ловеч ще бъде открита изложбата „Военни униформи от фонда на Регионален исторически музей – Ловеч“. Експозицията е дело на уредниците в секция „Най-нова история“ във връзка със 100-годишнината от Подписването на Ньойския мирен договор. С помощта на 19 цветни постера изложбата проследява  хронологията на развитието на военните униформи и основните промени в тях, повлияни от историческите процеси в България, а обхванатият период е от 1878 г. до 2004 г. /годината на влизане  на България в НАТО/. Условната периодизация на униформите е в съответствие с промените, настъпили в българската армия. Българската военна униформа ще бъде разгледана само в основни линии, като отбележи промяната на символите и силуета, тъй като процесите са динамични и продължават във времето. 
Изложбата е допълнена с военни аксесоари и  снаряжение – част от богатата колекция на секция „Най-нова история“ на Регионален исторически музей – Ловеч. Тази част от фонда ще бъде представена за първи път пред жители и гости на града.

Изложбата „Военни униформи от фонда на Регионален исторически музей – Ловеч“ може да бъде разгледана през юли и август в изложбена зала „Вароша“ в дните от понеделник до петък с РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ 10:00 ДО 16:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН. Заповядайте!

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии Списание за текстил, облекло, кожи и технологии Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

 

Информацията е предоставена от Регионален исторически музей – Ловеч