HP навлиза на пазара за печат върху текстил чрез сублимация със старта на серия принтери HP Stitch

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Наскоро HP представи новата си серия HP Stitch S, портфолио от принтери за дигитален печат върху текстил, които съчетават бързо, прецизно настройване на цветовете с ефективни и опростени процеси. Това е най-новата иновация на HP, създадена да ускори приемането на цифровия печат върху текстил с търговска цел.

Портфолиото от принтери свързват HP Thermal Inkjet технологията с мастила с индустриален стандарт за изключителна устойчивост на цветовете. Първият вграден спектрофотометър позволява бързото и точно настройване на цветовете на Stitch. Серията принтери, нововъдение на НР включва три нови принтера от 64-инчови до 126-инчови: принтер HP Stitch S300 – 64 инча, принтер HP Stitch S500 – 64 инча и принтер HP Stitch S1000 – 126 инча.

HP Stitch S300 Printer притежава първата печатаща глава, която потребителят сам може да смени, което води до спестяване на времето и разходите за обслужване от технически сервиз. Принтерът HP Stitch S300 е създаден специално за начинаещи, без опит със сублимация потребители и печатници, на които предстои да разширят портфолиото си.

Принтерът HP Stitch S500 позволява предвидим цвят на сублимация на мастилото и по-малко загуба от отпадъци от медии в производствена среда. Със симетрична конфигурация 2xCMYK на печатащите глави и оптичен сензор за придвижване на медиата, този 64-инчов принтер позволява наситен и надежден печат на един пас за достигане на максимална скорост на печат. Принтерът HP Stitch S500 е проектиран специално да дава възможност за голяма производителност.

Основните функции на принтера HP Stitch S500 включват:

  • Рационализиран процес на печат;
  • Големите багове за мастило, по-големите ролки и сензора за напрежението на опъна на медиата позволяват печат без надзор – дори през цялата нощ, в комплект с „HP Services“ – инструменти за управление на цяла машинна база от едно производство в облачно пространство;
  • Цвят, на който можете да разчитате при различни поръчки да е винаги еднакъв, благодарение на инструментите на HP SmartColor. Можете с увереност да разпределите задачи между вашия машинен парк и да получите еднакъв краен резултат на цветната консистенция при всеки един принтер;
  • Намаляване на разходите;
  • Избягвате повторения на печата и загубата от медийните отпадъци с 1200 dpi печатащи глави и интелигентна система на HP за компенсиране на липсващи дюзи;
  • Спестявате до 50 процента площ от помещението си с начина, по който е конструиран принтера – зареждане и подаване на медиата от предната страна на  принтера и система без валове.

 

Източници: HP, Мираж груп ЕООД – www.mirage-group.eu