новини

Пролетен панаир на занаятите

         Регионална занаятчийска камара – Пловдив организира Пролетен панаир на занаятите от 2 до 5 юли 2020 г. с известно закъснение /поради наложената карантина за COVID 19/.

Традиционният панаир ще се проведе на ул. Райко Даскалов / Малката главна/ и има за цел  да пази традицията в занаятите и да продължи тяхното развитие.

       Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек. Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на гр. Пловдив, тънкостите на над 22 различни  занаята /художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство  и др./

       Официално Панаирът на занаятите ще се открие на 2 юли 2020 г. от 17.00 ч. на пл.„Римски стадион” и ще работи всеки ден от четвъртък до неделя  от 10.00 ч – 19.30 ч. Децата и всички желаещи могат да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения.

       В Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти всеки ден от 13.00 ч. До 15.00 ч. деца ще учат занаята при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.

Всички права запазени на публикуваните материали на сайта на Онлайн списание за Текстил, облекло, кожи и технологии © All publications on the Online magazine for Textiles, Clothing, Leather and Technology site are copyrighted© Alle Veröffentlichungen im Online-Magazin für Textilien, Bekleidung, Leder und Technologie sind urheberrechtlich geschützt ©