Новият дизайн на Preach It Brand: Провокиран от настоящата ситуация и с поглед към миналото

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии Идеята за дизайна “Plague Doctor” до голяма степен е провокирана от настоящата ситуация, в която се намира целия свят. И по-скоро има за цел да покаже, че човечеството е преживявало и оцелявало в трудни периоди. Добавихме плъхът и гарванът като противоречиви символи, които да направят препратката, че не всичко изглежда по начина, по който бива представено.

Маската на чумния доктор става широко разпространена през XVII век във Франция. По това време медицината нямала идея, че болестта се разпространява от микроскопични бактерии. Вместо това те вярвали в “теорията на вредните изпарения”, като смятали, че чумата се разпространявала чрез неприятни миризми от сметища, гниеща плът и други замърсени вещества. Смятало се, че тези неприятни миризми са способни да замърсят въздуха и по този начин да заразяват хора и животни. Поради тази причина слагали различни ароматни лечебни билки в “клюна” на маската. Лекарите тогава вярвали, че носейки тази маска, могат да се предпазят от чумата, тъй като вдишвали аромата на билките, а не замърсения въздух. Освен това, “очите” на маската били покрити с кръгли стъкла, а докторите трябвало да носят черна шапка, с която показвали професия и статут.

Избрахме 3 цвята за този дизайн: бял, сахара и черен, за да можем да ви предоставим по-голям избор. Можете да видите по-детайлни изображения в нашия webstore

С пожелания за добра настройка на ума и позитивни емоции в тези моменти!

 Екипът на Preach It Brand

Ако желаете да се сдобиете с тениска или суитчър “Plague Doctor”, можете да се свържете с нас чрез:

FacebookInstagram: