ALIAS ART

„Just fashion is not enough… „

ALIAS ART

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

„ALIAS ART“ съществува официално като бранд от 2013г.

Името произлиза от латинското „alias“ (псевдоним).Точно псевдонимът е онази здравословна защитна преграда от външния свят, която ни позволява да приемем и избираме от множество самоличности. Посредством силата на изразяване на облеклото, идва и силата да направим със себе си пасивна ежедневна трансформация.

Линията на ALIAS ART променя външния ни вид, но запазва същността ни. Понякога ни се иска да бъдем някой друг, понякога да бъдем себе си. Затова и голяма част от артикулите ни са в единични бройки, които могат да бъдат изработени изцяло по мерките и желанията на нашите последователи.

„ALIAS ART“ създава мрежа от хора, които общуват чрез стайлинга си. Затова сред отличителните черти на марката са характерните дизайни – суитчъри, тениски, рокли и дори бельо. Всички те са винаги създадени от качествени материи, оригинални принтове и ръчни декорации.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии Списание за текстил, облекло, кожи и технологии

Философията

ALIAS ART“ предлага  две линии, преливащи се една в друга. И двете са предназначени за хората, които предпочитат модата като изкусно ястие, от което да могат да похапват всеки сезон, без да е нужно да претрупват природата и гардероба си с ненужни и замърсяващи артикули. Първата линия е чисто концептуална, артистична, предназначена за онези вечни специални поводи, стремяща се да отрази идеята на колекцията.

Втората линия взаимства елементи от първата и се старае да запази концепцията. Тя е от по-ежедневен характер, съчетава елегантност и спортни елементи, характерни за бранда.

Дизайните и в двете линии предават  посланията  на „ALIAS ART“ чрез футуристични кройки и материи, ефектност, женственост, свобода и удобство.

За дизайнера

В сърцето на  „ALIAS ART“ туптят настроенията на Виктория Александрова – основател и главен дизайнер. За  създаването на колекциите си Виктория намира вдъхновение в музиката, изкуството, историята, религията и митологията,“ street“ модата. Винаги търси история,  която стои зад всеки един детайл. Не създава просто дрехи, а се старае да отправи послание посредством тях. Днес за Виктория ALIAS ART е една сбъдната детска мечта, в която тя менажира като възрастен, но твори все още с онзи детски хъс.  Преди да създаде собствената си марка Виктория завършва висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където получава бакалавърската си степен, а след това защитава успешно магистратура в Национална Художествена Академия.

Печели редица  награди от престижни конкурси.

Нейни дизайни са публикувани в някои от най-известните модни списания, като  „ELLE“, „EVA“, „12 MAGAZINE“ и др.

Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии
Списание за текстил, облекло, кожи и технологии